Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Τα καλύτερα γλυκά της Ευρώπης

Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη και ανά την Ευρώπη υπάρχουν πολλά καταστήματα που το αποδεικνύουν.
Eccles cake στο Λονδίνο (Αγγλία): Παράγονται από τον φούρνο St John Bakery όπου σερβίρονται με τυρί τύπου Lancashire.
.........................................................................................................................................

Croissant Ispahan στο Παρίσι (Γαλλία): Τα κρουασάν αυτά, σερβίρονται στο Pierre Hermes.
.........................................................................................................................................


Medovnik στην Πράγα (Τσεχία): Στρώσεις μελιού ανάμεσα σε κάτι από σαντιγί και συμπυκνωμένο γάλα. Σερβίρονται στο κατάστημα Cukrarna Hajek ή στο Café Savoy.
.........................................................................................................................................


Fächertorte στη Βιέννη (Αυστρία): Μπορείτε να τη βρείτε στο ξενοδοχείο Sacher και στο φούρνο Gerstner που βρίσκονται στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.
.........................................................................................................................................


Cannoli στην Taormina (Ιταλία): Αν βαρεθείς να τρως παγωτά στην Ιταλία, δοκίμασε τα φημισμένα cannoli, με γέμιση από τυρί ρικότα. Τα καλύτερα θα τα βρείτε στη Σικελία, στο ζαχαροπλαστείο Laboratorio Pasticceria Roberto.
.........................................................................................................................................


Prinsesstarta στο Nykvarn (Σουηδία): Το «γλυκό της πριγκίπισσας» όπως είναι το όνομά του, προέρχεται από την προτίμηση που έδειχναν στο συγκεκριμένο γλυκό τρεις πριγκίπισσες της Σουηδίας. Δοκιμάστε ένα κομμάτι Prinsesstårta στο Taxinge Slott Café στο Nykvarn, μία ώρα έξω από τη Στοκχόλμη.
.........................................................................................................................................


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη