Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

10χρονο κορίτσι μιλά άπταιστα 10 γλώσσες

Ο λόγος για την μικρή Sonia Yang με καταγωγή από την Ταϊβάν που αποστομώνει τους πάντες με το πολύγλωσσο λεξιλόγιό της.

Είναι μόλις 10 ετών και μπορεί να μιλήσει άπταιστα 10 γλώσσες, μεταξύ αυτών την γλώσσα Kazak και εκείνη της Ουγκάντα. Το 10χρονο κορίτσι που γεννήθηκε στην Ταϊβάν, κατοικεί σήμερα στο Cheadle Hulme της Αγγλίας, μετά από απόφαση των γονιών της, που ήθελαν να της προσφέρουν μια καλύτερη εκπαίδευση.


Όταν έφτασε στα εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου μιλούσε ικανοποιητικά τα Ιαπωνικά, τα Κινέζικα και τα Αγγλικά και φυσικά την μητρική της γλώσσα. Σήμερα, μπορεί να μιλήσει άπταιστα τα Γερμανικά, τα Γαλλικά,τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Επιπλέον, με συμμετοχές της σε διαγωνισμούς γνώσεων διαφορετικών γλωσσών, πρόσθεσε στον ήδη μακρύ κατάλογό της την γλώσσα Kazak και αυτή της Ουγκάντα που είναι αλλιώς γνωστή ως γλώσσα Lugandan.
.
Η μικρή Sonia ανέφερε πως η γλώσσα της Ουγκάντα δεν την δυσκόλεψε ιδιαίτερα, αφού είναι πιο κοντά σε εκείνη της Ταϊβάν που είναι και μητρική της. Η αγαπημένη της γλώσσα είναι ωστόσο τα Αγγλικά, γιατί έτσι μπορεί να επικοινωνήσει με όλους. «Τα Αγγλικά είναι σίγουρα η αγαπημένη μου γλώσσα, αφού ο καθένας μπορεί να σε καταλάβει», δήλωσε η κοπέλα.
.