Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Το ναυάγιο του Τιτανικού είχε προβλεφθεί

Κι όμως το ιστορικό Ναυάγιο του Τιτανικού δεν προβλέφθηκε από μηχανικούς και ερευνητές, αλλά από έναν συγγραφέα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον, προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί. Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το βιβλίο του έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η ιστορία του βιβλίου: Αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Σίγουροι για την κατασκευή τους, οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες. Αργότερα στο βιβλίο, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Η αληθινή ιστορία: Το 1912, ο Τιτανικός θεωρείται επίσης ένα αβύθιστο θαύμα, χτισμένο πάνω σε 19 στεγανά. Ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν με νερό, δεν είναι αρκετά για να βυθιστεί. Μόνο 20 σωστικές λέμβοι περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό. Βυθίζεται τη νύχτα της 14ης Απριλίου στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο.


Συμπέρασμα: Οι συμπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Μετά το πραγματικό ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρόμπερτσον ξανατύπωσε το βιβλίο του, με τίτλο «Το ναυάγιο του Τιτάνα». Έκανε κάποιες μικρές αλλαγές, χωρίς βέβαια να αλλάξει την ιστορία και ειδικά τις πολύ περίεργες αυτές ομοιότητες.
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος