Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Άνθρωπος με αλεξίσφαιρο δέρμα...

Το ανθρώπινο αλεξίσφαιρο δέρμα δημιουργήθηκε από κύτταρα ανθρώπινου δέρματος συνδυασμένα με μετάξι αράχνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ιδιαίτερο αυτό υλικό, είχε πράγματι την ιδιότητα να αποκρούει τις σφαίρες, αρκεί οι σφαίρες να μην κινούνται σε μεγάλη ταχύτητα.Το αλεξίσφαιρο δέρμα, έδειξε την υπεροχή του έναντι του φυσιολογικού ανθρώπινου δέρματος, αποκρούοντας σφαίρα που κινούνταν σε μειωμένη ταχύτητα.

Απέτυχε όμως στο να αποκρούσει τη βολή όπλου διαμετρήματος 0,22mm, σημείο αναφοράς για την προστασία αλεξίσφαιρου γιλέκου Τύπου 1. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, δεν αποθάρρυνε τον Ολλανδό καλλιτέχνη Jalila Essaidi, που μαζί με την Ιατροδικαστική Γονιδιωματική Κοινοπραξία της Ολλανδίας, δημιούργησαν το αλεξίσφαιρο δέρμα.

Το ειδικό μετάξι της αράχνης, προήλθε από γενετικός τροποποιημένες κατσίκες και σκουλήκια. Οι ερευνητές πέρασαν χρόνια συγκομιδής της πρωτεΐνης του μεταξιού της αράχνης από το κατσικίσιο γάλα, στην προσπάθεια τους να φτιάξουν τα νέα είδη των υπερ-ισχυρών ινών. Στη συνέχεια, το συνδύασαν με τα ανθρώπινα δερματικά κύτταρα και πήραν το εν λόγω αποτέλεσμα. Μπορεί βέβαια ακόμα να μην είναι ασφαλές, αλλά είναι μια αρχή...
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος