Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Η Coca Cola βλάπτει τον οργανισμό μας

Ένα μόλις ποτήρι Coca Cola περιέχει το 100% της ημερήσιας προτεινόμενης δόσης σε ζάχαρη.

Η Coca Cola αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αναψυκτικά της καθημερινότητας μας και το σήμα της συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρίσιμα σήματα παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, μόνο υγιές αναψυκτικό δεν θεωρείται. Οι διεργασίες που πραγματοποιούνται στον οργανισμό σου, μόλις λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση ενός ποτηριού, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μετά από 1 λεπτό: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στον οργανισμό σου (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης). Ο λόγος που δεν κάνεις εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

Μετά από 20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή

Μετά από 40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

Μετά από 45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

Μετά από 60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης αρχίζουν να εμφανίζονται: Θα αποβάλλεις το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σου καθώς επίσης και το νάτριο, οι ηλεκτρολύτες και το νερό. Μπορεί να γίνεις οξύθυμος ή και αργόστροφος. Μόλις έχεις αποβάλλει από τον οργανισμό σου όλες τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σου θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σου ή να χτίσει τα ισχυρά κόκαλα και τα δόντια.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη