Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Το Wi-Fi καταστρέφει τα δέντρα

Η ακτινοβολία των ασυρμάτων δικτύων είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για δέντρα και φυτά που βρίσκονται στον αστικό ιστό.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία, απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στο δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, αφού πρώτα απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από κάποια άλλη ασθένεια.

Πρόσθετες έρευνες διαπίστωσαν ότι το φαινόμενο αυτό έχει εμφανιστεί σε όλο τον δυτικό κόσμο. Στην Ολλανδία, περίπου το 70% των δέντρων στις αστικές περιοχές παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα, σε σύγκριση με το 10% που είχε καταγραφεί πριν από πέντε χρόνια. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση, όπου δεν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi, επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.

Εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα. Παράλληλα, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να καθοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στα δέντρα.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη