Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του πλανήτη (;)


Πρόκειται για τον κροατικής καταγωγής δάσκαλο μουσικής Frane Selak (γεννγμμένος το 1929), ο οποίος είναι γνωστός για τις περισσότερες επιβιώσεις από θανατηφόρα ατυχήματα...

1962: Ο Selak ήταν σε ένα τρένο για το Dubrovniok. Mε το τρένο ξαφνικά να βυθίζετε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού σκοτώνοντας 17 επιβάτες. Κατάφερε να ξεφύγει με μικρές γρατσουνιές και μώλωπες.

1963: Ο Selak πετούσε από το Zagreb για το Rijeka, όταν ξαφνικά μια πόρτα άνοιξε από το πιλοτήριο του αεροπλάνου. 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο ο Selak ήταν αρκετά τυχερός για να προσγειωθεί σε άχυρα και να ξυπνήσει στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

.
1966: Το λεωφορείο που επέβαινε συνετρίβη και έπεσε σε ένα ποτάμι. Υπήρχαν τέσσερις νεκροί, αλλά ο Selak κατάφερε να ξεφύγει σώος.

1970: Οδηγούσε, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά. Είχε την τύχη και πάλι να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο πριν αυτό εξερράγη.

1973: Σε ένα άλλο αυτοκίνητο έπιασε πάλι φωτιά. Η ζημία ήταν ότι έχασε τα περισσότερα από τα μαλλιά του. Μετά και από αυτό οι φίλοι του τον ονόμασαν «Lucky».

1995: Ο Selak ήταν στο Zagreb, όταν ένα λεωφορείο τον χτύπησε, και πάλι δεν έπαθε τίποτα περισσότερο εκτός από μερικούς τραυματισμούς. 

1996: Οδηγώντας μέσα από ένα ορεινό δρόμο, κατάφερε να ξεφύγει ενός επερχόμενου φορτηγού και προσγειώθηκε σε ένα δέντρο οπού παρακολουθούσε το αυτοκίνητό του στις φλόγες 300 πόδια μακριά.

2003: Κέρδισε 600.000 ευρώ στην κροατική λαχειοφόρο αγορά. Ο Selak καταλαβαίνει πως μπορεί να θεωρείτε είτε ως "ο πιο άτυχος άνθρωπο του κόσμου, είτε ως ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου », ο ίδιος προτιμά το δεύτερο.

2010: Συνταξιούχος πλέον, αποφάσισε ότι "τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία" και αποφάσισε να ζήσει μια λιτή ζωή. Πούλησε το πολυτελές σπίτι του και επέστρεψε πίσω στο μικρό σπίτι του στη πόλη Petrinja, η οποία βρίσκεται νότια του Ζάγκρεμπ και απολαμβάνει τη ζωή με την γυναίκα του. Κράτησε μόνο ένα κομμάτι των κερδών του, για  να κάνει μια εγχείρηση του ισχίου του. Αξίζει να αναφερθεί ότι οικοδόμησε και μια νέα πτέρυγα στην ''Virgin Mary'' για να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την τύχη του.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη