Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Θέα που κόβει την ανάσα (+photo)

Πρόκειται για τις δέκα ωραιότερες πλατφόρμες που υπάρχουν πάνω στη Γη.

Αρκεί να περπατήσεις μέχρι την άκρη σε μία από αυτές, για να θαυμάσεις κάτω από τα πόδια του όλο το μεγαλείο της φύσης.  Χαράδρες, απότομες πλαγιές, καταρράκτες, βουνοκορφές ή ήρεμα ποτάμια «έρχονται» πιο κοντά, χωρίς να χρειάζεται να είσαι δεινός ορειβάτης για να απολαύσεις τη φυσική ομορφιά του πλανήτη.


Νορβηγία (Ørnesvingen): Προσφέρει μια υπέροχη θέα στην πόλη Geiranger και στο ομώνυμο φιόρδ, ενώ προσελκύει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
...............................................................................................................................................Γερμανία (AlpspiX): Στην άκρη της βουνοκορφής Alpspitze μια εντυπωσιακή πλατφόρμα αιωρείται σε ύψος 13 μέτρων, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό «Χ» στο κενό. Στην ουσία πρόκειται για δύο πλατφόρμες που προεξέχουν της βουνοκορφής, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν το αλπικό τοπίο.
...............................................................................................................................................Γαλλία (Aiguille du Midi): Το Aiguille du Midi είναι ένα βουνό που βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις, στην περιοχή του Mont Blanc. Η πλατφόρμα προβολής σχεδόν αγγίζει το Mont Blanc, δίνοντας τη δυνατότητα στους… μη ορειβάτες να θαυμάσουν τη θέα από πολύ κοντά.
...............................................................................................................................................
Νορβηγία (Pulpit Rock): Ένας τεράστιος φυσικός βράχος, ύψους 604 μέτρων δεσπόζει απέναντι από το οροπέδιο Kjerag, στη Νορβηγία. Η κορυφή του είναι περίπου 25Χ25 μέτρα σε πλάτος και σχεδόν επίπεδη, όπου πάνω από 130.000 άτομα το χρόνο έρχονται για να απολαύσουν την εξαιρετική θέα.
...............................................................................................................................................Μαλαισία (Εναέρια γέφυρα Langkawi): Μια εναέρια γέφυρα ύψους 125 μέτρων βρίσκεται στην κορυφή του Gunung Chinchang Mat στο νησί Langkawi του ομώνυμου αρχιπελάγους της Μαλαισίας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα Andaman και το νησί Tarutao της Ταϊλάνδης.
...............................................................................................................................................Rainforest Tower, Παναμάς (Rainforest Tower): To παρατηρητήριο κατασκευάστηκε μέσα στο τροπικό δάσος που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Παναμά για να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρατηρήσουν από κοντά την άγρια ζωή του πάρκου, και ειδικά τα πτηνά. Ο πύργος, που κατασκευάστηκε σε κωνικό σχήμα, έχει ύψος 32 μέτρα, ενώ αποτελείται από τέσσερις τριγωνικές και εξαγωνικές πλατφόρμες με θέα σε όλα τα επίπεδα του δάσους.
...............................................................................................................................................ΗΠΑ (Grand Canyon Skywalk): Το Grand Canyon Skywalk είναι μία διαφανής γέφυρα σε σχήμα πετάλου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Αριζόνα, κοντά στον ποταμό Κολοράντο, για όσους θέλουν να θαυμάσουν από ψηλά το περίφημο Grand Canyon. Το έργο είναι ένα αριστούργημα της μηχανικής επιστήμης, αφού μπορεί να «αντέξει» βάρος μέχρι και 70 τόνους (περίπου 14 αφρικανικούς ελέφαντες) αλλά και ανέμους μέχρι 160 km/h.
...............................................................................................................................................Νορβηγία (Aurland Lookout): Οι αρχιτέκτονες Todd Saunders και Tommie Wilhelmsen ανέλαβαν να σχεδιάσουν μια πλατφόρμα απέναντι από το φιόρδ Aurland της Νορβηγίας, προσφέροντας μια απίστευτη θέα στους επισκέπτες που βρίσκονται κυριολεκτικά στο κενό.
...............................................................................................................................................
Αυστρία (Dachstein Sky Walk): Σε υψόμετρο 2.700 μ. πάνω από τη θάλασσα, στο τελείωμα του κάθετου βράχου Hunerkogel, αυτό το εκπληκτικό «μπαλκόνι των Άλπεων» στην Αυστρία προσφέρει μια πανοραμική εικόνα 360 μοιρών μέχρι τη Σλοβενία στο νότο και τη Δημοκρατία της Τσεχίας στο βορρά! Η πλατφόρμα «χωράει» μέχρι 150 άτομα, όπου όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση των Άλπεων χωρίς να χρειάζονται σχοινιά ή ορειβατικό εξοπλισμό.
...............................................................................................................................................Παναμάς (Tower Canopy): Έχει 275 μέτρα ύψος ένα πρωτότυπο σχήμα, ποιυ μοιάζει με «μπαλόνι» στον αέρα, ενώ προσφέρει απρόσκοπτη θέα 360 μοιρών προς τη Διώρυγα του Παναμά. Βρίσκεται στο εσωτερικό του Εθνικού Πάρκου Soberanía και αποτελεί το ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να θαυμάσουν τα πουλιά και τα θηλαστικά του δάσους.
...............................................................................................................................................


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος