Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Οι μυρωδιές δρουν ευεργετικά πάνω μας

Μπορεί οι γνωστές μέχρι τώρα μυρωδιές να είναι πολλές, μερικές είναι όμως αυτές που δρουν θετικά πάνω μας.

1. Η μυρωδιά του τριαντάφυλλου: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του γερμανικού πανεπιστημίου   που εδρεύει στο Λίμπεκ, η μυρωδιά οποιουδήποτε χρώματος τριαντάφυλλου ενδέχεται να βελτιώσει την μνήμη μας έως και 13%.

2. Η μυρωδιά γιασεμιού ή βανίλιας: Οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι η εισπνοή της συγκεκριμένης μυρωδιάς εμφανίζει παρόμοια επίδραση με τα ηρεμιστικά. Ενδείκνυται για την μείωση των επιπέδων του άγχους και βοηθά τα άτομα που εμφανίζουν προβλήματα αϋπνίας. Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο Heinrich Heine (Χάινριχ Χάινε) στο Ντίσελντορφ.

3. Η μυρωδιά από το κόψιμο του γρασιδιού: Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα  του τριαντάφυλλου, του γιασεμιού και της βανίλιας. Βελτιώνει μεν την μνήμη μας, αλλά συμβάλλει ταυτόχρονα στην χαλάρωση δημιουργώντας μας ένα αίσθημα ευτυχίας.

4. Η μυρωδιά καφέ ή μπισκότου: Μας κάνει πιο κοινωνικούς

5. Η μυρωδιά μέντας: Εμφανίζει ίσως τις πιο πολλές ευεργετικές ικανότητες: Αυξάνει τα επίπεδα της εγρήγορσης ενός ατόμου, την ικανότητα προσοχής του στις λεπτομέρειες,  την λειτουργική του μνήμη και του βελτιώνει την ψυχική του διάθεση. Τέλος, μειώνει το αίσθημα της κούρασης και  της απογοήτευσης του.
.
.
Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: Περιοδικό Focus (Τεύχος 148), www.goldenmag.grwww.star.gr, www.arcadiavoice.gr, www.metrogreece.gr