Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ο χρόνος φυλάκισης μειώνεται με το διάβασμα

Μια τελείως διαφορετική μέθοδο προσφέρει το ομοσπονδιακό σύστημα της Βραζιλίας στους φυλακισμένους για να μειώσουν την ποινή τους. 

Για κάθε βιβλίο που διαβάζουν, θα μειώνεται η ποινή τους κατά τέσσερις ημέρες. Οι κρατούμενοι θα μπορούν να διαβάσουν μέχρι 12 βιβλία το χρόνο, προκειμένου να μειώσουν την ποινή τους κατά 48 ημέρες συνολικά ανά έτος. Τα βιβλία που τους παρέχονται είναι λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά και κλασσικά.

Το πρόγραμμα ονομάζεται ''Λύτρωση μέσω της Ανάγνωσης'' (Redemption through Reading). Στις τέσσερις φυλακές που εφαρμόζεται το πρόγραμμα βρίσκονται, μάλιστα, ορισμένοι από τους πιο τρομακτικούς εγκληματίες της χώρας. Οι κρατούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις εβδομάδες για να διαβάσουν το κάθε βιβλίο και μετά θα πρέπει να γράψουν μια έκθεση με τις εντυπώσεις τους.

Στο τέλος, μια ειδική ομάδα θα αποφασίσει για το ποιοι κρατούμενοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. «Ένα άτομο μπορεί να βγει από τη φυλακή με καλύτερη παιδεία και με μια πιο διευρυμένη οπτική για τον κόσμο», δήλωσε ο δικηγόρος Αντρέ Σάο Πάολο Κέντι, ο οποίος ηγείται της προσφοράς βιβλίων και της εφαρμογής του προγράμματος στις φυλακές.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη