Από το Blogger.

Το ήξερες;
Στον κόσμο μας
Στον κόσμο μου
Δημοφιλέστερα εβδομάδας
-
Για τους θαυμαστές του διάσημου μάγου παρουσιάζονται όλα τα ξόρκια της σειράς. Accio → Το ξόρκι Κλήτευσης. Καλεί ένα συγκεκρι...
-
Τα Στρουμφάκια είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Είναι...
-
Είναι λάθος των ανθρώπων που συνδέουν ένα από τα δυο ονόματα με το όνομα του Ιησού Χριστού. Μπορεί το ένα να γράφεται με -η (Χρήστο...
-
Το ψυχολογικό τεστ που ακολουθεί εξιστορεί μια υποθετική ιστορία. Οι αποφάσεις που θα πάρεις θα σου δώσουν μια ''εικόνα'...
-
Η διάσπαση Ορθοδόξων και Καθολικών έμεινε ιστορικά γνωστή ως το σχίσμα των Εκκλησιών. Το 1054 οι Χριστιανοί διασπάστηκαν σε καθολι...

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις
-
Για τους θαυμαστές του διάσημου μάγου παρουσιάζονται όλα τα ξόρκια της σειράς. Accio → Το ξόρκι Κλήτευσης. Καλεί ένα συγκεκρι...
-
Τα Στρουμφάκια είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Είναι...
-
Είναι λάθος των ανθρώπων που συνδέουν ένα από τα δυο ονόματα με το όνομα του Ιησού Χριστού. Μπορεί το ένα να γράφεται με -η (Χρήστο...
-
Το ψυχολογικό τεστ που ακολουθεί εξιστορεί μια υποθετική ιστορία. Οι αποφάσεις που θα πάρεις θα σου δώσουν μια ''εικόνα'...
-
Η διάσπαση Ορθοδόξων και Καθολικών έμεινε ιστορικά γνωστή ως το σχίσμα των Εκκλησιών. Το 1054 οι Χριστιανοί διασπάστηκαν σε καθολι...
-
Όλο και πιο συχνά οι γυναίκες αναρωτιούνται γιατί επιλέγουν πάντα τον λάθος άνθρωπο. Τις περισσότερες φορές η δήλωση αυτή είναι π...
-
Κι όμως είναι μύθος ότι η στρουθοκάμηλος κρύβει το κεφάλι της στην άμμο. Αν το έκρυβε θα πέθαινε ασφαλώς από ασφυξία. Η πραγματικ...
-
Όχι! H σαρανταποδαρούσα δεν έχει σαράντα πόδια όπως νομίζεις. . Η λατινική ονομασία της σαρανταποδαρούσας είναι «centipede» , ...
-
Η συγκεκριμένη φράση προήλθε από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Την εποχή της Τουρκοκρατίας ζούσε στην Αθήνα ο Αλβανός Κιουλάκ Βογι...
-
Εκτός από το όνομά τους που διαφέρει αισθητά, οι αλιγάτορες ζουν κατά κανόνα σε γλυκά νερά. Οι κροκόδειλοι (εικόνα αριστερά) από τη...

Τρόφιμα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Κι όμως υπάρχουν τροφές οι οποίες δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Πολλοί επιστήμονες συνηθίζουν να αποκαλούν τα συγκεκριμένα προϊόντα «βρυκόλακες», καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν αρχή αλλά όχι τέλος. Μια από τις βασικές τους ιδιότητες είναι ότι διατηρούν σχεδόν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι τροφές αυτές είναι:
Μέλι: Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή ή ακόμη και να κρυσταλλώνει, αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση χωρίς μάλιστα να αλλοιωθεί η γεύση του.
Ζάχαρη: Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Γι΄αυτό και οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον βέβαια φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια.
Αλάτι: Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά αιωνόβια.
Ρύζι: Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι.
Δυνατά οινοπνευματώδη ποτά: Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην ζεσταθούν. Ίσως χάσουν λίγο από το άρωμά τους, αλλά συνήθως δεν το καταλαβαίνει κανείς.
Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας: Περιλαμβάνει αλκοόλ, οπότε θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό. Οι απομιμήσεις του αποστάγματος δεν έχουν βέβαια εξίσου μεγάλη διάρκεια ζωής.
Καλαμποκάλευρο, αποσταγμένο άσπρο ξίδι: Αρκεί να διατηρούνται σε καλά σφραγισμένο και δροσερό μέρος. Η σωστή συντήρησή τους παίζει σημαντικό ρόλο.
Πηγές: www.metrogreece.gr, www.newsnow.gr, www.iefimerida.gr, www.womenscycling.gr
Πολλοί επιστήμονες συνηθίζουν να αποκαλούν τα συγκεκριμένα προϊόντα «βρυκόλακες», καθώς υποστηρίζουν ότι έχουν αρχή αλλά όχι τέλος. Μια από τις βασικές τους ιδιότητες είναι ότι διατηρούν σχεδόν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι τροφές αυτές είναι:
Μέλι: Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή ή ακόμη και να κρυσταλλώνει, αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση χωρίς μάλιστα να αλλοιωθεί η γεύση του.
Ζάχαρη: Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Γι΄αυτό και οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον βέβαια φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια.

Ρύζι: Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι.
Δυνατά οινοπνευματώδη ποτά: Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην ζεσταθούν. Ίσως χάσουν λίγο από το άρωμά τους, αλλά συνήθως δεν το καταλαβαίνει κανείς.

Καλαμποκάλευρο, αποσταγμένο άσπρο ξίδι: Αρκεί να διατηρούνται σε καλά σφραγισμένο και δροσερό μέρος. Η σωστή συντήρησή τους παίζει σημαντικό ρόλο.
...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος
Πηγές: www.metrogreece.gr, www.newsnow.gr, www.iefimerida.gr, www.womenscycling.gr
Κατηγορία:υγεία