Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ο «κύκλος της ζωής και της χαράς»

Το εντυπωσιακό γλυπτό, συμβολίζει την ένωση του ουρανού και της Γης.

Παράλληλα όμως αναδεικνύει τον «κύκλο της Ζωής». Το τεράστιο μεταλλικό γλυπτό σε σχήμα κύκλου, το ύψος του οποίου ξεπερνά κατά πολύ ένα κτίριο 50 ορόφων, είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από 3.000 τόνους χάλυβα και έχει διάμετρο 157 μέτρα. Κατασκευάστηκε στην αναπτυσσόμενη πόλη Φουσούν της Κίνας.

Δεν αποτελεί πια μόνο ένα εντυπωσιακό δείγμα αστικής αρχιτεκτονικής τοπίου. Είναι το σημείο εκκίνησης για την αστική περιπέτεια και τη διασκέδαση εντός των τειχών, καθώς σχοινιά αναρρίχησης αλλά και πλατφόρμες για bungee jumping τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό του, προκειμένου να προσφέρουν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και χαράς. Ο κ. Xia Hongjun, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, λέει σχετικά: «Πρόκειται για μια πρωτοπόρα κατασκευή και θέλουμε οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι να τη χαρούν όσο περισσότερο γίνεται και να μην την κοιτάζουν μόνο από μακριά. Επιθυμία όλων είναι να γίνει τόπος συνάντησης των κατοίκων για παιχνίδι και διασκέδαση».

.........................................................................................................................................
.
.
...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος