Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ο σπουδαιότερος πολιτικός της ιστορίας

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης José Mujica είναι ένα παράδειγμα μίμησης για τους πολιτικούς όλων των χωρών.

Την φιλοσοφία του José Mujica περί πολιτικής και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, θα έπρεπε να την ζηλεύουν οι περισσότεροι πολιτικοί στον κόσμο. Ο Ουρουγουανός πρόεδρος δωρίζει το 90% του προεδρικού μισθού του, που είναι περίπου 10.000 ευρώ το μήνα, σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα, κρατώντας μόλις 1.000 ευρώ για να ζήσει.

«Τι να τα κάνω εγώ τόσα χρήματα όταν οι περισσότεροι Ουρουγουανοί ζουν με λιγότερα; Ζω σε ένα αγρόκτημα στο Μοντεβιδέο με τη γυναίκα μου και τον αγαπημένο μου σκύλο και έχω ό,τι χρειάζομαι. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από αυτό. Γιατί, ξέρετε, η συντοφιά των αγαπημένων μου δεν αγοράζεται με χρήματα! Με αυτά μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάποιους άλλους ανθρώπους στη χώρα μου».

Η μεγαλύτερη «δαπάνη» του προέδρου είναι ένα παλιό Volkswagen Beetle, αξίας μόλις 1.600 ευρώ, ενώ ούτε λόγος για τραπεζικούς λογαριασμούς και διαφθορά. Η σύζυγός του, Lucía Topolansky, γερουσιαστής, επίσης δωρίζει μέρος του μισθού της, ενισχύοντας την άποψη του συζύγου της και υποστηρίζοντας στο έπακρο τη φιλοσοφία του. Ο ίδιος απολαμβάνει να ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές και να βοηθάει όπως μπορεί τους συνανθρώπους του, έχοντας κερδίσει μια αξιοζήλευτη φήμη τόσο στη χώρα του όσο και έξω από αυτήν.
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος