Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ψωμί το οποίο δεν μουχλιάζει

Μια αμερικανική εταιρεία υπόσχεται ψωμί που θα διατηρείται φρέσκο τουλάχιστον για 2 μήνες. 

Η επαναστατική τεχνική αναπτύχθηκε από την εταιρεία Microzap και έχει να κάνει με τον τρόπο επεξεργασίας της ζύμης: Το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν το φαινόμενο της μούχλας.

«Η διατήρηση του ψωμιού για 60 περίπου μέρες θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη σπατάλη, να περιορίσει τα αρτοποιήματα που πετάγονται στα σκουπίδια αλλά και να αποτελέσει μια λύση στο ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της σίτισης στον πλανήτη», αναφέρει υπεύθυνος της εταιρείας Don Stull. Η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών, ενώ μεγάλο αναμένεται το ενδιαφέρον από το χώρο της αρτοποιίας αλλά και από τους ίδιους τους καταναλωτές.

«Οι αρτοποιοί προσθέτουν πολλά συντηρητικά στο ψωμί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μούχλα και στη συνέχεια πολλές επιπλέον χημικές ουσίες για να καλύψουν την άσχημη γεύση των συντηρητικών. Αν χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία των μικροκυμάτων θα αποφύγουν όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ οι καταναλωτές θα τρώνε φρέσκο ψωμί για πολλές μέρες», συμπληρώνει.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη