Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Μήπως επιλέγεις πάντα λάθος άνθρωπο;Τι φταίει;

Όλο και πιο συχνά οι γυναίκες αναρωτιούνται γιατί επιλέγουν πάντα τον λάθος άνθρωπο. 

Τις περισσότερες φορές η δήλωση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Στη θεωρία, δεδομένου ότι από μικρές οι γυναίκες περιμένουν τον λεγόμενο γοητευτικό πρίγκιπα, ψάχνουν τον τέλειο και τον ιδανικό σύντροφο. Κάτι τέτοιο πρακτικά είναι δύσκολο να επιτευχθεί γιατί υπάρχει η πιθανότητα το αντίθετο φύλο να μην μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία.

Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης: Γιατί λοιπόν; Πολύ συχνά η επιθυμία μας να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε, να αισθανθούμε σημαντικές για κάποιον, μας κάνει να κάνουμε λάθη στην κρίση μας για το ποιος τελικά θα πάρει αυτόν το ρόλο στη ζωή μας. Από την άλλη ο καιρός που μείναμε μόνες γίνεται κακός σύμβουλος, γιατί μεγαλώνει την ανάγκη μας για συντροφικότητα και παράλληλα τη διάθεσή μας για συμβιβασμούς.

Αποτέλεσμα; Φτιάχνουμε ιδανικούς έρωτες και πάμε και τους κολλάμε στα πρόσωπα ''μέτριων'' ανθρώπων. Αυτός λοιπόν είναι από τους βασικούς λόγους που καταλήγουμε να λέμε ότι οι επιλογές μας για άλλη μια φορά ήταν απογοητευτικές. Αν όμως, αντί αυτού του σεναρίου, κάναμε μερικές ακόμα ερωτήσεις προσπαθώντας να καταλάβουμε αν αυτό είναι τελικά το σωστό πρόσωπο για εμάς και τις ανάγκες μας, ίσως μας έσωζε από τη μετέπειτα απογοήτευση. Οπότε απαιτείται προσοχή, ώστε η ανάγκη μας για συντροφικότητα μη γίνει επιλογή για μετριότητα.

.
...επιμελεια: Ελευθερία Τζώη