Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Σοκολάτα που δεν λιώνει

Δυστυχώς, η πιθανότητες να εμφανιστεί η εν λόγω σοκολάτα στην Ελλάδα είναι ελάχιστες.

Η σοκολάτα που δεν λιώνει αποτελεί επίτευγμα του κέντρου έρευνας της σοκολατοβιομηχανίας Cadbury, το οποίο ανήκει στην γνωστή εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων Kraft. Η σοκολάτα αυτή δημιουργήθηκε για θερμές χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η Βραζιλία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες πολλές φορές αλλοιώνουν το προϊόν.

Μια κοινή σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Με τη καινοτομία της Cadbury ενισχύεται η αντίστασή της στη θερμότητα, κάνοντάς την να μην λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου. Η καινοτομία εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας (βούτυρο, κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη) σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αρκετοί παρά ταύτα, είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το νέο προϊόν θα μπορούσε να διατίθεται ακόμη και στις ψυχρές χώρες, προς αποφυγή του γνωστού «πασαλείμματος». Από την πλευρά του, ο Τόνι Μπιλσμπόροου από την Kraft Foods, υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση του νέου προϊόντος σε ψυχρές χώρες όπως η Βρετανία, καθώς εκεί «απλώς δεν θα πουλήσει». «Δεν πιστεύω ότι οι λάτρεις της σοκολάτας θα καλωσορίσουν τη συγκεκριμένη συνταγή καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχει την ίδια γεύση με μια κλασική σοκολάτα γάλακτος της Cadbury», καταλήγει ο ίδιος.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη