Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Το Facebook μας παχαίνει

Όσοι συνομιλούν συχνά με τους φίλους τους έχουν χαμηλότερο βαθμό αυτοελέγχου.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Columbia και του Pittsburg, όσοι συνομιλούν συχνά με τους φίλους τους στο Facebook έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης, αλλά χαμηλότερο βαθμό αυτοελέγχου. Έτσι, είναι πιο πιθανό να τσιμπολογήσουν ανθυγιεινό φαγητό μόλις «βγουν» από το Facebook, ειδικά αν η συνομιλία τους ήταν με κάποιο κοντινό τους φίλο.

Οι ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ότι είναι αυτό το τσιμπολόγημα που απειλεί τους χρήστες με περιττά κιλά και όχι το γεγονός ότι κάνουν καθιστική ζωή μπροστά στον υπολογιστή. Πιο αναλυτικά, αναφέρουν ότι όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απολαμβάνουν μια θετική επίδραση στην αυτοεκτίμησή τους και στην ευεξία τους. Ωστόσο αυτά τα έντονα θετικά συναισθήματα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την συμπεριφορά τους κάνοντας τους να χάνουν τον έλεγχο λίγο μετά το σερφάρισμά τους και αφού έχουν μιλήσει με κάποιον κοντινό τους φίλο στο διαδίκτυο.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το facebook για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους ήταν πιο πιθανό να τρώνε ακατάστατα και να είναι υπέρβαροι. Επίσης είχαν υψηλότερα χρέη στην πιστωτική τους κάρτα. Από την άλλη μεριά όμως αυτό το μοτίβο δεν παρατηρήθηκε σε εκείνους που χρησιμοποιούσαν το Facebook για να επικοινωνούν με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχαν μεγάλη οικειότητα.


Διάβασε επίσης:
Το Facebook μας κάνει ναρκισσιστές
Το Facebook «προδίδει» τη μοναξιά μας
Το Facebook κάνει πιο επίπονο το χωρισμό
Οι selfies στο facebook μας δημιουργούν κόμπλεξ
.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη