Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Παγωτό που σε θεραπεύει από το κρυολόγημα

Η ζαχαροπλάστρια Britton Bauer από τις Η.Π.Α., εισήγαγε ένα πάρα πολύ πρωτοποριακό παγωτό στο ζαχαροπλαστείο της. 

Η Britton Bauer παρουσίασε ένα πρωτότυπο παγωτό κατά του κρυολογήματος και θεραπευτικό του βήχα, το Influenza RX Sorbet. Η συνταγή δημιουργίας τους περιλαμβάνει μπέρμπον, πιπέρι καγιέν, λεμόνι και μέλι, ενώ υπόσχεται να θεραπεύσει μια κι έξω την ενοχλητική γρίπη της εποχής.

«Η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει ένα γιατροσόφι για εμάς, όποτε κρυώναμε ή βήχαμε. Λόγω των συστατικών του, το ζεστό ρόφημα της γιαγιάς έκανε ''θαύματα'' στο βήχα και αμέσως όλα τα εγγόνια γινόμασταν περδίκι». Βασισμένη στην ιδέα της γιαγιά της, η Britton Bauer, σαν ζαχαροπλάστρια που είναι, αποφάσισε να παγώσει το πάλαι ποτέ θαυματουργό φάρμακο της γιαγιάς, μετατρέποντάς το σε παγωτό κατά της γρίπης. 

«Πέρα από τα συστατικά που σας ανέφερα, που προσφέρουν ευεξία και καλμάρουν το λαιμό, το παγωτό περιέχει πηκτίνη που βοηθά στο κρυολόγημα και απαλύνει τον πόνο στο λαιμό αλλά και το βήχα. Το πιπέρι προσφέρει αψάδα στο παγωτό, αλλά και φυσική θερμότητα», συμπληρώνει η Jeni. Όσο για την τιμή; Αυτή ανέρχεται σε 12 ευρώ το κιλό, αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, παρά μόνο στο ζαχαροπλαστείο της που βρίσκεται στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη