Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Έφτιαξε 6.000 σκαλοπάτια για χάρη μιας γυναίκας

Η ιστορία τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες ιστορίες αγάπης της Κίνας.

Πριν από 50 περίπου χρόνια, ο Liu ένα 19χρονο αγόρι ερωτεύτηκε μια 29χρονη εν ονόματι XuΕκείνη την εποχή όμως, ήταν απαράδεκτο και ανήθικο για έναν νεαρό άντρα να αγαπήσει μια μεγαλύτερη γυναίκα. Έτσι, το ζευγάρι για να αποφύγει την κατακραυγή του κόσμου αλλά και τα κουτσομπολιά αποφάσισε να ζήσει σε μια σπηλιά στο βουνό, στην περιοχή Jiangjin

Στην αρχή, τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς δεν είχαν τίποτα, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό, ούτε τρόφιμα. Σιγά σιγά προσαρμόστηκαν στις δυσκολίες, ενώ παράλληλα απέκτησαν επτά παιδιά. Ο Liu, αναλάμβανε να βρει το φαγητό και η Xu μεγάλωνε τα παιδιά. Κι όλα αυτά με αγάπη και χωρίς καμία δυσφορία. Το μοναδικό πρόβλημα που υπήρχε ήταν το γεγονός ότι η Xu δεν μπορούσε να κατέβει το βουνό, με αποτέλεσμα να μένει σχεδόν απομονωμένη στη σπηλιά, σε αντίθεση με τον άντρα της που είχε ευκολότερη πρόσβαση στις παρυφές του.

Τότε ήταν που ο Liu αποφάσισε να διευκολύνει τη γυναίκα του, ξεκινώντας να σκάβει με το χέρι ένα ένα σκαλί στο βουνό. Για περισσότερα από 50 χρόνια σκάλιζε το μονοπάτι που θα έκανε πιο εύκολη τη ζωή της γυναίκας του. «Οι γονείς μου ήταν τόσο αγαπημένοι, που έζησαν απομονωμένοι πολλά χρόνια χωρίς όμως να λείψει ποτέ ο ένας από τον άλλον», λέει ο Ming Sheng Liu, ένα από τα επτά παιδιά. Κι αυτό μέχρι τις αρχές του 2013, όταν ο Liu, 72 ετών πια, επιστρέφοντας από τις καθημερινές γεωργικές εργασίες του, κατέρρευσε. Η Xu τον αγκάλιασε και αυτός πέθανε στην αγκαλιά της.

Τώρα πια, τα σκαλιά που εκείνος έσκαψε με τα χέρια του στο βουνό, μένουν για να θυμίζουν τη μεγάλη του αγάπη για εκείνη. Εκτός του ότι η ιστορία τους συγκεταλέγεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες ιστορίες αγάπης που είναι γνωστές σήμερα στην Κίνα, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει σε μνημείο τόσο τη σπηλιά που ζούσαν όσο και τα χειροποίητα σκαλοπάτια, σαν έναν μικρό φόρο τιμής προς το αγαπημένο ζευγάρι, ώστε να ζήσει η ιστορία τους για πάντα.
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος