Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

To μανικιούρ με τζελ βλάπτει την υγεία

Πιο συγκεκριμένα, το μανικιούρ με τζελ αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Παράλληλα όμως καταστρέφουν και τα ίδια τα νύχια. Όπως λένε οι δερματολόγοι, ο κίνδυνος για την υγεία είναι μεγάλος επειδή χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα «φουρνάκια» τα οποία με υπεριώδες φως «ψήνουν» τα νύχια. Οι λάμπες UV, καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος όπως ακριβώς κάνει και το σολάριουμ.

Οι γυναίκες που κάνουν μανικιούρ βάζοντας τα χέρια τους σε «φουρνάκια» θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν αντηλιακή κρέμα συμβουλεύει ο Chris Adigun, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτει πως οι λάμπες UV δεν ρυθμίζονται, συνεπώς οι γυναίκες δεν μπορούν να ξέρουν πόση ακτινοβολία δέχονται. Και αυτό τις καθιστά άκρως επικίνδυνες, προειδοποιεί. «Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι το χρώμα είναι λαμπερό και κρατά για μέρες γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει κάτω από αυτό».

Και για να καταλάβεις την σοβαρότητα του θέματος, το έτος 2009 δύο γυναίκες μέσης ηλικίας ανέπτυξαν όγκους στα χέρια τους καθώς έκαναν μανικιούρ με λάμπες UV. Μάλιστα καμία από τις δύο δεν είχε ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, ενώ πρόσεχαν να μην κάθονται πολύ στον ήλιο. Επίσης, τα νύχια με αυτού του είδους το μανικιούρ, γίνονται αδύναμα και ξεφλουδίζουν.

.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη