Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 100.000 χρόνια;

Ήξερες ότι ο εγκέφαλός μας είναι σήμερα τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προγόνων μας;

Μιας και ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει στο πέρασμα των χρόνων, τόσο μεγάλωνε και το κρανίο μας, με τα χαρακτηριστικά του να γίνονται πιο επίπεδα. Έτσι είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το πρόσωπό μας αναμένεται να αλλάξει δραματικά τα επόμενα χρόνια. Στο ερώτημα πώς θα μοιάζει αυτό σε 100.000 χρόνια, κλήθηκε να απαντήσει ο ερευνητής Nickolay Lamm από το πανεπιστήμιο Washington (Η.Π.Α.). 

Όπως δηλώνει ο κ. Lamm, οι αλλαγές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αλλαγές που θα έχουν προκληθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε. Καταρχήν, το μέτωπό μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει ανάλογα και με το μέγεθος του εγκεφάλου. Επίσης, τα μάτια μας θα γίνονται αισθητά μεγαλύτερα, έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα, καθώς οι άνθρωποι θα ζουν σε πιο σκιερά περιβάλλοντα μακριά από τον ήλιο.

Όσο αφορά το δέρμα μας, αυτό θα είναι πιο σκούρο σε απόχρωση, για να μην είναι τόσο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του Ηλίου. Μεγαλύτερα θα είναι επίσης τα ρουθούνια, για να μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα και να επιβιώσουμε σε άλλους πλανήτες. Μάλιστα, ο ερευνητής για να δώσει στο κοινό μια πιο σαφή εικόνα του πώς θα έχουμε μεταμορφωθεί σε 100.000 χρόνια, έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.


     Σήμερα:


     Σε 100.000 χρόνια:


..επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος