Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ηλεκτρονικά παιχνίδια ενάντια στην παχυσαρκία


Καταρρίπτεται (;) η θεωρία ότι «τα ηλεκτρονικά παιχνίδια παχαίνουν επειδή σε καθηλώνουν».

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις Η.Π.Α., οι παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών διαθέτουν σώμα πολύ καλύτερο του μέσου όρου. Η έρευνά βασίστηκε σε μία μεγάλη διαδικτυακή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 7.000 παίκτες του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «EverQuestII» οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που είχαν συντάξει ειδικοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο μέσος όρος του δείκτη μάζας σώματος των παικτών μόλις που ξεπερνούσε το 25, αντιπροσώπευαν δηλαδή το ιδανικό βάρος. Ο ίδιος αριθμός στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέρχεται σε 28, δηλαδή είναι υπέρβαροι. Τα τελευταία χρόνια, η αύξηση των χρηστών ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι δραματική, γι’ αυτό οι ειδικοί επιχειρούν με διάφορες μελέτες να προσεγγίσουν και να αποκρυσταλλώσουν τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα από τη χρήση τους.

Και μπορεί με την εν λόγω μελέτη να έχει γίνει μία προσέγγιση κατάρριψης του μύθου της παχυσαρκίας, ωστόσο άλλη μελέτη αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα που φέρνει η χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Αξιολογώντας την ψυχική και συναισθηματική διάθεση των παικτών, ή έρευνα αναφέρει πως τα συγκεκριμένα άτομα εκδηλώνουν κατάθλιψη σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που εμφανίζεται στο γενικό πληθυσμό.
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος