Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Οι άντρες θέλουν αγκαλιά, οι γυναίκες σεξ

Οι άντρες χρειάζονται περισσότερο τις αγκαλιές και τα φιλιά σε σχέση με τις γυναίκες.

Για τις γυναίκες όμως, η σεξουαλική ικανοποίηση σε μια σχέση είναι πιο σημαντική. Προς μεγάλη τους έκπληξη, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι αποφάσισαν να διερευνήσουν την ικανοποίηση από το σεξ και από την συμβίωση σε ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις (για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους).

Στην έρευνα ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια, ώστε να αξιολογήσουν την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους και την ερωτική τους ζωή. Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν απίστευτα πράγματα: Οι άντρες λ.χ. που ανέφεραν πως συχνά αγκαλιάζονται και φιλιούνται με τις συντρόφους τους, ήταν κατά μέσον όρο τρεις φορές πιο ικανοποιημένοι από τη σχέση τους σε σύγκριση με όσους είχαν περιορισμένες «αγκαλίτσες».

Για τις γυναίκες,  αυτού του είδους η τρυφερότητα δεν επηρέαζε ιδιαιτέρως την ικανοποίηση από τη σχέση. Ωστόσο, άντρες και γυναίκες που ανέφεραν πως συχνά χαϊδεύονται, φιλιούνται κι αγκαλιάζονται, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. «Υπάρχουν άπειρα στερεότυπα, κλισέ και ανέκδοτα για τις σχέσεις και το σεξ, όμως άλλα περιμέναμε και άλλα βρήκαμε. Φαίνεται πως ο άντρας είναι τελικά αυτός που έχει ανάγκη την τρυφερότητα, άλλο βέβαια αν δεν το δείχνει», είπε ο δρ Ρέιμοντ Ρόουζεν, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος