Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Η γη ίσως καταστραφεί το έτος 2.880

Μια πτώση μετεωρίτη ίσως καταστρέψει  το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας.

Επιστήμονες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA), προβλέπουν ότι στις 16 Μαρτίου του 2880 ένας τεράστιος αστεροειδής ονόματι 1950 DA ενδέχεται να προσκρούσει στην επιφάνεια της Γης. Ο αστεροειδής έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου και παρόλο που η πιθανότητα πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας είναι μόλις μια στις 300, το ποσοστό αυτό είναι 50% υψηλότερο από κάθε άλλον από τους δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς.

Αν πέσει στη Γη, η πτώση του θα λάβει χώρα στον Ατλαντικό, κοντά στις ακτές των ΗΠΑ και η ισχύς της πρόσκρουσης θα ισοδυναμούσε με περίπου 44.800 μεγατόνους δυναμίτη ΤΝΤ. Οι περιοχές που θα είναι πολύ μακριά από τη σημείο της πτώσης θα σωθούν, αλλά πολλές αμερικανικές μεγαλουπόλεις θα καταστραφούν, αφού η πτώση θα δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κύμα ύψους 174 μέτρων. 

Δεδομένου ότι πολλά στοιχεία δεν είναι ακόμα γνωστά, οι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία, αφού όπως υποστηρίζουν, ο αστεροειδής ενδέχεται να αλλάξει τροχιά, ενώ ακόμα κι αν τελικώς ακολουθήσει μια πορεία πρόσκρουσης, τότε η τεχνολογία σε 800 χρόνια θα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πιθανότατα η εκτροπή του θα είναι εύκολη υπόθεση.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη