Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Το πιο βροχερό μέρος του πλανήτη

Το πιο βροχερός μέρος του κόσμου βρίσκεται στη βορειοανατολική Ινδία.

Οι κάτοικοι του χωριού Mawsynram, ακόμα και για τη δουλειά τους στα χωράφια, έχουν φροντίσει να κατασκευάσουν ειδικές ομπρέλες εργασίας, που μοιάζουν σαν καλάθια σε σχήμα καβουκιού (εικόνα αριστερά). Κάθε χρόνο πέφτουν κατά μέσο όρο 12 μέτρα νερό, δηλαδή 20 φορές πιο πολύ από τη μέση βροχή που πέφτει στο βροχερό Λονδίνο. Φυσικά, το δεύτερο πιο υγρό μέρος της Γης είναι το διπλανό χωριό Cherrapunji.

Σπάνια έχει ζέστη στην περιοχή με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 τους βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο, μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο. Οι μουσώνες στην ορεινή αυτή περιοχή, προκαλούν πάντως το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, οι οποίοι συσσωρεύονται για να δουν από κοντά το υγρό αυτό μέρος.

«Τα τελευταία χρόνια έρχονται αρκετοί τουρίστες στην περιοχή, για να δουν από κοντά πώς είναι να ζει κανείς σε τέτοιες συνθήκες, κάτι που δίνει στους κατοίκους ένα έξτρα εισόδημα» είπε ο 47χρονος φωτογράφος Johnny Haglund. «Από την άλλη, οι ντόπιοι, μου είπαν ότι η περίοδος της ξηρασίας είναι χειρότερη από πολλές απόψεις. Δυσκολεύονται πολύ να βρουν νερό για να πιουν και να πλυθούν» πρόσθεσε.


...επιμέλεια: Ελευθερία τζώη