Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Πού πονάει πιο πολύ το τσίμπημα της μέλισσας;

Μια οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα αναζητείται εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αμερικανός Μάικλ Σμιθ άφησε τις μέλισσες να τσιμπήσουν το γυμνό σώμα του σε διάφορα σημεία. Μετά από πέντε τσιμπήματα καθημερινά, επί 38 συνεχόμενες ημέρες, σε 25 διαφορετικά σημεία του σώματός του, η ετυμηγορία του ήταν ότι πιο οδυνηρό από όλα είναι το τσίμπημα στα ρουθούνια της μύτης.

Ο Μάικλ, βαθμολόγησε με 9 το τσίμπημα στα ρουθούνια (σε μία κλίμακα πόνου 0-9). Ακολουθούν τα τσιμπήματα στο πάνω χείλος (8,7), στο πέος (μόλις 7,3 για όσους περίμεναν κάτι χειρότερο) και στους όρχεις (7). Το τσίμπημα στον βραχίονα βαθμολογήθηκε με 5, ενώ τα λιγότερο επώδυνα τσιμπήματα ήταν στο κρανίο, στην άκρη του μεσαίου δαχτύλου και στο μπράτσο (όλα βαθμολογήθηκαν με 2,3).

Ωστόσο, παρόλα τα απανωτά τσιμπήματά τους δεν έδειξε να μνησικακεί, καθώς, όπως είπε, δεν είναι συνήθως επιθετικές απέναντι στους ανθρώπους. «Αν μια μέλισσα τριγυρίζει γύρω σου και σου φαίνεται ενοχλητική, εφόσον ηρεμήσεις, δεν αναπνέεις πολύ (οι μέλισσες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα της εκπνοής) και αργά απομακρυνθείς, θα είσαι μια χαρά. Τα περισσότερα τσιμπήματα, άλλωστε, προέρχονται μάλλον από σφήκες» σημειώνει ο Σμιθ.
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος