Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Ίσως τα Στρουμφάκια είναι κομμουνιστές

Από μια διαφορετική σκοπιά, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα Στρουμφάκια ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία.

1. Δεν είναι Ρατσιστές, καθώς τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις.
2. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.
3. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές.
4. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας, μεταξύ των οποίων και της Στρουμφίτας).

5. Δεν υπάρχει ιδιωτική περιουσία, καθώς ακόμη και τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν. Το φαγητό και οι πρώτες ύλες είναι κοινά και μοιράζονται εξίσου.
6. Υπάρχει κατανομή εργασιών και τα Στρουμφάκια δεν αλλάζουν επαγγέλματα. Υπάρχει το στρουμφ χτίστης, γεωργός, μάγειρας κτλ.
7. Σε ένα επεισόδιο στην αυλή του Λιχούδη και φυτρώνει ένα δέντρο με σοκολατένια νομίσματα. Αυτός, αντί να τα μοιραστεί με τα άλλα Στρουμφάκια, τα θεωρεί δικά του και τα πουλάει στα άλλα Στρουμφάκια αντί απαραίτητων γι αυτά εργαλεία (τα βάρη του Προκόπη, την τσάπα του Κηπουρού, τα εργαλεία του Ξεφτέρη). Χωρίς αυτά, η Στρουμφοκοινωνία καταρρέει αφού δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Η κατάσταση σώζεται μετά από παρέμβαση του Παπαστρούμφ που εξηγεί στο Λιχούδη ότι για την κατάσταση φταίει η παράλογη ανάγκη του να συγκεντρώσει πλούτο.

8. Σε άλλο επεισόδιο η αυτόματη μηχανή παραγωγής φαγητού του Ξεφτέρη οδηγεί τα στρούμφάκια σε υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι φυσικοί πόροι (στρουμφόμουρα). Ακολουθεί πανικός και την κρίση αποτρέπει ο Παπάστρούμφ με καταστροφή της μηχανής και δημιουργία αποθήκης φαγητού.
9. Τέλος, ο Δρακουμέλ κυνηγάει τα στρουμφάκια όχι για να τα φάει (αυτό γίνεται στα τελευταία επεισόδια), αλλά για να παράξει χρυσό. Ο Δρακουμέλ δηλαδή, είναι ο εκπρόσωπος του καπιταλισμού.


Διάβασε επίσης: Γνωρίζοντας τα Στρουμφάκια


Πηγές: sevenart.grlifo.grwhatarthou.blogspot.comestodigo.blogspot.compiperies.gr