Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Τι θα γίνει αν η Γη σταματήσει να γυρίζει; (+video)

Το ήξερες ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της με ταχύτητα 1.670 χλμ/ώρα;

Μπορεί οι επιστήμονες να τονίζουν το γεγονός ότι το να σταματήσει η γη να γυρίζει έχει μηδενικές πιθανότητες να συμβεί για τα επόμενα 2 με 3 δισεκατομμύρια έτη, ωστόσο αν αυτό συνέβαινε, ο πλανήτης μας θα εισερχόταν σε μια εφιαλτική εποχή με μια σειρά από ακραία και καταστροφικά φαινόμενα. Αυτά είναι:

01. Το μαγνητικό πεδίο της Γης θα εξαφανιστεί αφήνοντας τον πλανήτη και τη ζωή στην επιφάνεια του εκτεθειμένη στη βλαβερή ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία.
02. Ο πλανήτης θα αποκτήσει τέλειο σφαιρικό σχήμα γεγονός που θα οδηγήσει τους ωκεανούς να ανακατανείμουν τα νερά τους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές.
03. Το σώμα σου θα εκτοξευτεί με μια απίστευτη ταχύτητα 465 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, αν είσαι κοντά στον Ισημερινό.

04. Τρομεροί άνεμοι παρόμοιοι με εκείνους που δημιουργούνται μετά από πυρηνικές εκρήξεις θα σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα ξεκινήσουν αμέσως πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη.
05. Οι άνθρωποι στα αεροπλάνα μπορεί αρχικά να επιβιώσουν, μόνο για τα πρώτα δευτερόλεπτα, για να σκοτωθούν στη συνέχεια από γιγαντιαίες καταιγίδες που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά το σημείο διακοπής της περιστροφής.
06. Το ήμισυ της Γης θα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας που θα σκοτώσει κάθε ζωή στην επιφάνεια. Το άλλο μισό της Γης θα παγώσει.
07. Η ζωή στη Γη δεν θα ανακάμψει ποτέ από αυτό.


Βίντεο του ο Βρετανού επιστήμονα Μάικλ Στίβενς μας προϊδεάζει για το τι θα συμβεί αν η Γη σταματήσει να γυρίζει....επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: www.hdwallpaper4all.com, www.mrwallpaper.com, www.ashrafulayan.com
www.youtube.comwww.piraeuspress.gr