Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

19χρονος Ολλανδός φοιτητής εφηύρε την τεχνολογία για να καθαριστούν οι ωκεανοί

Ο Μπόγιαν Σλατ αντί να παραπονιέται για την κατάσταση των θαλασσών, επέλεξε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ύστερα από 3 χρόνια εντατικής έρευνας και με αρκετές σκέψεις που δεν προχώρησαν, ο Μπόγιαν κατέληξε στην ιδέα μιας μηχανής με σχήμα τεράστιου «χωνιού» . Το σύστημα αυτό μπορεί να κινηθεί σε συμφωνία με τα υποθαλάσσια ρεύματα, με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η κατανάλωση ενέργειας με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομική και περιβαλλοντική σκοπιά.

«Αντί να σπαταλάμε ενέργεια κυνηγώντας σκουπίδια, αρκεί να περιμένουμε τα πλαστικά σκουπίδια να έρθουν σε εμάς» εξηγεί ο νεαρός Η συσκευή του Σλατ είναι στην ουσία ένα σύστημα σωληνώσεων που μοιάζουν με σημαδούρες και εκτείνονται σε έκταση 100 χιλιομέτρων. Κάτω από τις σημαδούρες έχουν αγκιστρωθεί «πίνακες» μήκους τριών μέτρων που εγκλωβίζουν τα σκουπίδια.

Κίνδυνος δεν υπάρχει για τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα αφού οι πίνακες είναι αρκετά μεγάλοι για να παγιδεύσουν τα σκουπίδια, αλλά αρκετά μικροί για να μην ενοχλήσουν το θαλάσσιο οικοσύστημα.Για το έργο του αυτό, στο οποίο έδωσε το όνομα  «The Ocean Cleanup», ο 19χρονος εφευρέτης, αναγνωρίστηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Intel ως ένας από τους 20 πιο ελπιδοφόρους επιχειρηματίες του μέλλοντος.Πηγές: www.greenroomvoice.com, wordlesstech.com, www.econews.gr