Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Οικογένεια έχει λύκους για κατοικίδια

Μια οικογένεια από τη Λευκορωσία μεγαλώνει λύκους και ζει μαζί τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η οικογένεια Selekhs ζει στο χωριό Zacherevye, 250 χιλιόμετρα βόρεια του Μινσκ. To 2009 πήρε μια ομάδα νεογέννητων λύκων στο σπίτι τους και τους διατηρεί ως κατοικίδια, ενώ έχει καταφέρει πλέον να τους εξημερώσει πλήρως.
Ο πατέρας Oleg πήγε για κυνήγι στο δάσος, όταν ο σκύλος του βρήκε τέσσερα ορφανά κουτάβια λύκων. Οι γονείς τους είχαν πυροβοληθεί από τους κυνηγούς και οι μικροί λύκοι σίγουρα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο βαρύ χειμώνα. Έτσι, τους πήρε όλους στο σπίτι, τους έφτιαξε έναν ειδικό χώρο και τους μεγάλωσε σαν κατοικίδια. Με την πάροδο των ετών, οι λύκοι έχουν γίνει πολύ κοινωνικοί με τους κατοίκους του χωριού και δεν αποχωρίζονται με τίποτα την οικογένεια που τους μεγάλωσε.

«Στην πραγματικότητα, η συμπεριφορά των λύκων είναι διαφορετική από αυτή που συνήθως περιμένουν οι άνθρωποι από αυτούς. Οι λύκοι υποτίθεται ότι έχουν άγρια ένστικτα και ακολουθούν έναν αυστηρό κώδικα ιεραρχίας στην αγέλη. Όμως οι δικοί μας δεν εμφανίζουν κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Αντ’ αυτού είναι ήμεροι και παίζουν παιχνίδια στη φύση με τη 10 ετών κόρη μας Alisa», λέει η οικογένεια.