Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Στις γάτες δεν αρέσουν τα πολλά χάδια

Σύμφωνα με ειδικούς αυτός που χαϊδεύει τη γάτα αισθάνεται ωραία και όχι πάντα η γάτα.

Πολλοί ιδιοκτήτες γατών δε γνωρίζουν, ότι πολλές φορές η αγαπημένη για τους ίδιους συνήθεια να χαϊδεύουν τη γάτα τους, μπορεί να τους προσφέρει μεν ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας, αλλά στην πραγματικότητα, όσον αφορά τα ίδια τα ζώα, μπορεί να τους προκαλέσει έντονο στρες.

Έρευνα της οργάνωσης Cats Protection αποκάλυψε, ότι πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες γατών δε γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν σε μια αγχωμένη γάτα και πιστεύουν ότι τα χάδια είναι η λύση. Όταν κανείς κρατά για μεγάλο χρονικό διάστημα μια γάτα και τη χαϊδεύει, μπορεί χωρίς να το γνωρίζει να προκαλεί μεγαλύτερη αναστάτωση και στρες στο ζώο.

«Χώρος και ηρεμία είναι συνήθως αυτό που χρειάζονται. Το ότι εμείς οι άνθρωποι μπορεί να αποζητούμε τα χάδια, δε σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για τις γάτες» εξήγησε η Nicky Trevorrow«Οι ιδιοκτήτες αγαπούν τα ζωάκια τους και θέλουν να είναι ευτυχισμένα, όμως η έρευνά μας έδειξε ότι υπάρχει μια έλλειψη κατανόησης σε ό,τι αφορά τους στρεσογόνους παράγοντες για μια γάτα και πώς μπορεί κανείς να τους αντιμετωπίσει» πρόσθεσε η ίδια.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη