Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Η συχνή χρήση κινητών δημιουργεί ρυτίδες

Η προειδοποίηση των επιστημόνων ακολουθεί κι άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Βρετανοί δερματολόγοι υποστηρίζουν πως η συχνή χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, καθώς και υπολογιστών και ταμπλετών, προκαλεί ρυτίδες γύρω από το λαιμό και σακούλιασμα του δέρματος στα μάγουλα. Συγκεκριμένα, το συνεχές σκύψιμο πάνω από την οθόνη, χαλαρώνει το δέρμα και σακουλιάζει τα μάγουλα, δημιουργώντας μια χαρακτηριστική ρυτίδα πάνω από την κλείδα. 
Η κατάσταση αυτή συναντάται κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών, που διαθέτουν κατά μέσο όρο τρεις ψηφιακές συσκευές και σκύβουν πάνω από την οθόνη τους γύρω στις 150 φορές την ημέρα. Ο δερματολόγος δρ Κρίστοφερ Ρόουλαντ της Κλινικής του Λονδίνου δήλωσε ότι «το πρόβλημα των ρυτίδων και το σακούλιασμα στα μάγουλα και τον λαιμό κάποτε άρχιζε στο τέλος της μέσης ηλικίας, όμως κατά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πια πρόβλημα μιας γενιάς νέων γυναικών».

Ενώ παλιότερα οι γυναίκες ανησυχούσαν για τις ρυτίδες από το στόμα τους και πάνω, εξαιτίας της νέας τεχνολογίας, το πρόβλημα έχει πλέον επεκταθεί στο κάτω μέρος του προσώπου, στον λαιμό και στο πάνω μέρος του στήθους. Η συχνή χρήση οθονών έρχεται να προστεθεί στην φυσιολογική φθορά, στην μείωση της ελαστικότητας, στις επιπτώσεις λόγω της συνεχούς έκθεσης της περιοχής στον ήλιο (λόγω και της μόδας) και στη χαλάρωση του δέρματος με το πέρασμα του χρόνου.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

Πηγές: www.tanea.gr, www.beautetinkyriaki.grwww.zarpa.grwww.zarpa.gr