Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από τους άντρες

Οι γυναίκες χρειάζονται 20 λεπτά περισσότερο ύπνο συγκριτικά με τους άνδρες, επειδή την ημέρα χρησιμοποιούν το μυαλό τους περισσότερο.

Όπως προέκυψε από μελέτες το 63% των γυναικών εμφανίζει δυσκολία στο να κοιμηθεί κάποιες ήμερες την εβδομάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ανέρχεται στο 54%. Ακόμα, το 58% των γυναικών παραπονιέται ότι κάποιος πόνος διακόπτει τον ύπνο τους τουλάχιστον 3 βραδιές την εβδομάδα σε σύγκριση με το 48% των ανδρών. Επίσης, 20% των γυναικών κοιμούνται κοιμάται άσχημα 5 ημέρες την εβδομάδα. Στους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 8%. 

Γιατί οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα ύπνου; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι ορμόνες. Οι γυναίκες έχουν οι ορμόνες που αλλάζουν ανάλογα με τη φάση του κύκλου τους, π.χ. πόνους περιόδου, περίοδο, εγκυμοσύνη κ.α.  Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι οι γυναίκες, πιθανώς για εξελικτικούς λόγους, κοιμούνται πιο ελαφριά αφού είναι υπεύθυνες για τα παιδιά,  με αποτέλεσμα να ενοχλούνται ευκολότερα από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, καθώς βοηθά το σώμα και το μυαλό να ξεκουραστούν, και μας θωρακίζει απέναντι σε προβλήματα καρδιαγγειακά, κατάθλιψης, διαβήτη, μεταβολισμού, και παχυσαρκίας.