Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Τελικά μας ψεκάζουν;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως οι κυβερνήσεις μας «ψεκάζουν» με καυσαέρια αεροσκαφών ώστε να μας ελέγχουν. 

Η Κριστίν Σίρερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Η.Π.Α.), ανέθεσε σε 77 επιστήμονες να εξετάσουν τα στοιχεία που επικαλούνται οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών. Από τους 77 επιστήμονες, οι 49 εξέτασαν φωτογραφίες με ίχνη συμπύκνωσης (δηλαδή τα ορατά λευκά ίχνη υδρατμών που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα στον ουρανό), και οι 28 αξιολόγησαν χημικές αναλύσεις από τη σύνθεση της ατμόσφαιρας.

Από τους 49 επιστήμονες που εξέτασαν τα ίχνη συμπύκνωσης, το 37% καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα λευκά ίχνη υδρατμών των αεροσκαφών παραμένουν περισσότερη ώρα ορατά στην ατμόσφαιρα σε σχέση με παλαιότερα, διότι τα αεροσκάφη πετούν πλέον ψηλότερα και διαθέτουν ισχυρότερους κινητήρες, που εκπέμπουν περισσότερους υδρατμούς. Το 47% των ειδικών δεν επιβεβαίωσαν καν την παρατήρηση ότι τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα, ενώ οι υπόλοιποι δεν πήραν καν θέση στο ερώτημα. Όσον αφορά τους χημικούς που εξέτασαν τις αναλύσεις για τη σύνθεση του αέρα, δεν βρήκαν ενδείξεις για αεροψεκασμούς.

Το συμπέρασμα των 77 ειδικών είναι σαφές: «Η παραμονή των ιχνών συμπύκνωσης οφείλεται στην νέα τεχνολογία αεροσκαφών. Παράλληλα η βιομηχανική ανάπτυξη έχει αυξήσει τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένες περιοχές. Όσοι επομένως εστιάζουν στην θεωρία περί γενικευμένου σχεδίου αεροψεκασμού δεν ασχολούνται με μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα για τα οποία πρέπει επειγόντως να βρεθούν λύσεις».