Από το Blogger.

Αναζήτηση άρθρου

Δημοφιλέστερα εβδομάδας

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

Στόχος της Microsoft η θεραπεία του καρκίνου

Μέχρι το 2030 η Microsoft δεσμεύτηκε πως θα έχει θεραπεύσει τον καρκίνο.

H Microsoft αξιοποιώντας όχι μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά και την επιστήμη των υπολογιστών έθεσε στόχο την θεραπεία του καρκίνου. Η προσέγγισή της είναι η ακόλουθη: Η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένας ιός που έχει προσβάλει έναν υπολογιστή. Τότε, το "μόνο" που έχουν να κάνουν οι επιστήμονες είναι να σπάσουν τον κώδικα και να επαναπρογραμματίσουν τα άρρωστα κύτταρα.

H Microsoft έχει δημιουργήσει έναν «μικρό στρατό» με τους καλύτερους βιολόγους, προγραμματιστές και μηχανικούς του κόσμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα καρκινικά κύτταρα ως ιούς, τα αποκρυπτογραφούν σχεδιάζοντας χάρτες και ήδη εξετάζουν τα αποτελέσματά τους στο πρώτο «υγρό» εργαστήριο που άνοιξε η Microsoft στο Κέιμπριτζ (Αγγλία).

«Είναι απολύτως φυσιολογικό που στρεφόμαστε στον καρκίνο γιατί έχουμε τεράστια τεχνογνωσία στην επιστήμη των υπολογιστών και αυτό που συμβαίνει στον καρκίνο είναι ένα υπολογιστικό πρόβλημα», δήλωσε ο Κρις Μπίσομπ, διευθυντής εργαστηρίου του τμήματος Ερευνών της Microsoft. Το λογισμικό της Microsoft, «Bio Model Analyser», μιμείται την υγιή συμπεριφορά ενός κυττάρου, τη συγκρίνει με αυτήν ενός άρρωστου κυττάρου, με σκοπό να εντοπίσει το πρόβλημα και να βρει τη λύση. Ήδη το λογισμικό αυτό βοηθάει τους επιστήμονες στην αναζήτηση θεραπειών κατά της λευχαιμίας.